Polityka Prywatności / Cookies (ciasteczka)

POLITYKA PRYWATNOŚCI.

  1. Niniejsza polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskiwanych przez drukarnię internetową KIKA Art. Właścicielem drukarni oraz administratorem danych jest: KIKA Art. Łukasz Chubert, ul. Morelowa 5, 64-360 Przyprostynia, NIP 6172020902.
  2. Dane są gromadzone i przetwarzane na potrzeby serwisu zgodnie z  przepisami art. 23 ust. 1 pkt 1, 3 i 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz.U. z 2002 r., Nr 133 poz. 883 z późniejszymi zmianami) oraz Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).
  3. W trakcie tworzenie konta i składania zamówień pozyskujemy następujące dane:
    • nazwę przedsiębiorstwa,
    • imię i nazwisko,
    • adres siedziby przedsiębiorstwa,
    • adres dostawy,
    • numer telefonu,
    • adres mailowy,
  4. Podanie danych osobowych opiera się na zasadach dobrowolności. Jest ono jednak niezbędnym warunkiem rozpoczęcia współpracy między klientem a drukarnią. Pozyskane dane służą do rejestracji w sklepie internetowym oraz realizacji umów sprzedaży zawartych między klientami, a drukarnią. Administrator danych zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem i zbierane dla zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami.
  5. Dane przechowywane są przez cały okres trwania aktywnego konta użytkownika w serwisie. Po usunięciu konta pozyskane dane zostaną usunięte.
  6. Pozyskane dane osobowe mogą być przekazywane partnerom drukarni internetowej tzn. podwykonawcom, firmom kurierskim, firmom świadczącym usługi wspierające system sprzedaży oraz operatorom transakcji płatniczych. Ich przekazanie jest niezbędne do realizacji umów sprzedaży zawartych między klientami i drukarnią. Dane te nie będą sprzedawane lub przekazywane tym podmiotom w celu prowadzenia przez te podmioty własnych akcji promocyjnych lub innych działań marketingowych.
  7. Osobna zgoda wymagana jest na przetwarzanie pozyskanych danych osobowych w celach marketingowych i bez niej takie działania jak np. przesyłanie informacji o aktualnych promocjach, przesyłanie kuponów rabatowych w formie newsletteru, nie będą realizowane. Jeśli zostanie wyrażona zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, oznacza to także na wyrażenie zgody na przekazanie tych danych podmiotom świadczącym usługi marketingowe na rzecz KIKA Art Łukasz Chubert. Dane te nie będą sprzedawane lub przekazywane tym podmiotom w celu prowadzenia przez te podmioty własnych akcji promocyjnych lub innych działań marketingowych na ich rzecz.
  8. Dane przekazywane są na serwer zabezpieczony protokołem SSL (Secure Socjet Layer). Systemy płatności, które dostępne są w drukarni są zabezpieczone przez dostawców tych usług (serwis PAYu). Dostawcy tych usług posiadają własne polityki prywatności i we własnym zakresie zabezpieczają przekazane im dane.
  9. Dla zachowania pełnego bezpieczeństwa z korzystania z serwisu i ochrony danych osobowych należy zachować w tajemnicy login i hasło umożliwiające dostęp do serwisu. Po zakończeniu korzystania z serwisu należy się wylogować.
  10. Każdy klient ma prawo do sprawdzenia jakie jego dane są w posiadaniu serwisu. Klient ma także prawo do ich sprostowania, modyfikacji, a także usunięcia. Klientowi przysługuje prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych.
  11. W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, drukarnia dane takie udostępni.
  12. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody na przetwarzanie danych osobowych w sposób opisany w niniejszej polityce prywatności mają Państwo prawo do wniesienia sprzeciwu w dowolnym momencie. Po skorzystaniu z tego prawa zaprzestaniemy przetwarzania Państwa danych osobowych z wyłączeniem sytuacji, która stanowi nadrzędne prawo ponad niniejszą polityką prywatności.

CIASTECZKA

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
    • utrzymanie sesji Użytkownika serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
    • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. W ramach serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.
  10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/
  12. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  13. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    • czas nadejścia zapytania,
    • czas wysłania odpowiedzi,
    • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    • informacje o przeglądarce użytkownika,
    • Informacje o adresie IP.
  14. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  15. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.
  16. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  17. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  18. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
  19. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.

 

powered by iwarePRINT